Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Info

Mikä Pensieve oikein on?

Pensieve (Potter kirjoissa suom. ajatusseula) on tarinaroolipeli, jota pelastaan vieraskirjoissa. Kirjoitat säännöllisesti hahmosi tarinaa omaan Pensievessä sijaitsevaan hahmovieraskirjaasi, jonka löydät hahmosi sivulta. Ansaitset kirjoittamalla velhorahaa eli kaljuunoita, joilla voit halutessasi ostaa tarvikkeita ja muuta mukavaa mm. Tylyahosta. Lisäksi ansaitset tupapisteitä, jotka edesauttavat tupasi menestystä.

Tarinoissa kysytään juonellisuutta ja ideaa, joka tekee tekstistä mielenkiintoista. Lisäksi ystävällisyys muille, kokeisiin osallistuminen ja kilpailuissa mukana oleminen ovat osa aktiivisuuttasi ja lisäävät pisteitäsi.

Tylypahka

(flickr: scott smith)

Tylypahkan noitien ja velhojen koulu (engl. Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry) on tuttu sisäoppilaitos Harry Potter -kirjasarjasta. Pensievessä se esiintyy kirjojen kuvailemana ja ympäri linnaa ja sen alueita pääsee liikkumaan (poikkeuksena kielletyt alueet ja Tylyaho, johon pääsee vain luvan kanssa).

Koulua käyvät 11-17 vuotiaat nuoret. Kouluun kuljetaan Tylypahkan pikajunalla, joka lähtee joka vuosi King's Crossin asemalta laiturilta 9 ja 3/4. Ensimmäisen luokan oppilaat kulkevat pääteasemalta kouluun veneillä järven yli. Muut kulkevat vaunuilla, joita vetävät thestralit. 

Lajitteluhattu jakaa oppilaat tupiin. Pensievessä lajittelun tulos kerrotaan sinulle, kun olet ilmoittanut hahmosi pelattavaksi. Yritämme saada tasapuolisuutta jokaiseen tupaan, joten älä harmistu tupavalinnasta, vaan ole ylpeä tupasi jäsen. Toiveita saa toki hakemuksessaan esittää, mutta niitä ei aina voida ottaa huomioon.

Tarinointia tapahtuu kaikilla luokilla 1-7.

Lue myös: Luokalta toiselle siirtyminen

 

Miten liityn?

Liittyminen on auki.

Liitymistä varten on tutustuttava sääntöihin ja ohjeisiin. Lisäksi on tutustuttava alustavasti Pensieven sivuston kokonaisuuteen. Aloita siis kohdasta säännöt.

Säännöt  Miten kirjoitan?  Luokalta toiselle siirtyminen
Tehtävät 10 tarinan kaari  Inspiraatiota kirjoittamiseen
Kerättävät palkinnot     

Kun olet lukenut säännöt ja ohjeet pääset etenemään kohtaan liittyminen. Lue säännöt tosissaan huolellisesti, huomaan kyllä, jos et ole tutustunut sivuun ollenkaan. Jos sääntöjä ja ohjeita ei ole luettu, voit saada varoituksen. Useammasta varoituksesta poistan oppilaan. (Vilkaise Pensieven tavoitteet.)

©2017 Pensieve - Tylypahka tarinaroolipeli - suntuubi.com